Varkaus Varkaus

«Takaisin

Taipaleen kanavamuseo

Taipaleen kanavamuseo on yksi Liikenneviraston alaisista alueellisista kanavamuseoista. Sen maantieteellinen kohdealue ulottuu Varkaudesta Iisalmeen. Taipaleen kanavamuseossa kerrotaan tämän Varkaudesta Runniin ulottuvan vesireitin ja sen kanavien rakentamisesta sekä vesiliikenteestä.

Varkauden museon kuva-arkisto, Valokuvaamo Jäniksen kokoelma

 

Taipaleen kanava-alueella voi tutustua yli 170-vuotiaaseen vanhaan kivikanavaan ja seurata laivaliikennettä toiminnassa olevan kanavan partaalla. Kanavahistoria esittäytyy sekä kanavamuseossa, että aluetta kiertävän Kanavapolun infotauluissa. Lisäksi kanavamuseossa palvelee kahvio.

Perusnäyttely "Via Canalia" avattiin yleisölle kesällä 2004. Näyttelyssä on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905 ja kanavatornin vanha kalusto. Lisäksi museossa voi tutustua kanavan toimintaan virtuaalisulutuksen muodossa. Nähtävissä on myös elokuvat "Taipaleen kanava, vilkas vesiväylä", johon on koostettu erilaisia tapahtumia - uittoa, höyrylaivaregattaa, kanavajuhlia – Varkauden vesiltä, sekä "Kalakukko", varkautelaisten matka Kalakukkolotjalla lähivesille kalastelemaan ja marjastamaan.

http://www.varkaus.fi/palvelut/kulttuuri/varkauden_museot/taipaleen_kanavamuseo/

Varkauden museon kuva-arkisto, Valokuvaamo Jäniksen kokoelma